Lecția fluturelui

butterflyÎntr-o zi, într-un cocon a apărut o mică gaură. Un om, care trecea din întâmplare prin preajmă, s-a oprit mai multe ore pentru a observa fluturele care se forța să iasă prin această gaură mică.

După multe încercări, se părea ca fluturele a abandonat și gaura rămăsese la fel de mică. Părea că fluturele a făcut tot ce putea și nu mai era în stare de nimic altceva.

Atunci omul a decis să ajute fluturele: a luat un cuțit și a deschis coconul. Fluturele a ieșit imediat. Însă corpul fluturelui era slab și anemic; aripile sale erau prea puțin dezvoltate și aproape că nu se mișcau. Omul a continuat să observe, crezând că dintr-un moment în altul aripile fluturelui se vor deschide și vor putea suporta greutatea fluturelui, pentru ca acesta să poată zbura. Acest lucru însă nu s-a întâmplat! Fluturele și-a trăit restul vieții târându-se pe pamânt cu corpul său slab și cu aripile chircite. Nu a putut zbura niciodată!

Ceea ce omul, prin gestul său de bunătate și prin intenția sa de a ajuta nu a înțeles, este că trecerea prin gaura strâmtă a coconului era efortul necesar pentru ca fluturele să trimită lichidul din corpul său către aripile sale, pentru a putea zbura. Era chinul prin care trebuia să treacă pentru a putea crește și pentru a se dezvolta.

Uneori, efortul este exact lucrul de care avem nevoie în viață. Dacă ni s-ar permite să ne trăim viața fără a întâlni obstacole, am fi limitați. Nu am putea fi atât de puternici cum suntem. Nu am putea zbura niciodată!

(Autor necunoscut)

Advertisements

2 thoughts on “Lecția fluturelui

  1. Pingback: Lecția fluturelui | EvangheBlog - Un blog din suflet, pentru suflet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s